Пенсійна реформа: наскільки підвищать виплати вже цієї осені і що чекає на майбутніх пенсіонерів

Пенсійна реформа: наскільки підвищать виплати вже цієї осені і що чекає на майбутніх пенсіонерів

Фото: Getty Images

В Україні поступово підвищуватимуть страховий стаж, необхідний для виходу на пенсію.

Уже в жовтні цього року п'ять із половиною мільйонів українських пенсіонерів отримають додатково до своїх пенсій від 200 до 1000 грн.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, ідеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

Розмір надбавки розраховуватимуть індивідуально для кожного пенсіонера. Виплати зростуть найбільше для тих, хто найдовше був на заслуженому відпочинку і чию пенсію давно з'їла інфляція.

В рамках пенсійної реформи уряд щороку переглядатиме розмір пенсій. Насамперед, враховуватиме два показники – підвищення інфляції та зростання середньої зарплати.

Через десять років пенсіонери в Україні зможуть отримувати пенсію у 6 тисяч

Через десять років пенсіонери в Україні зможуть отримувати пенсію у 6 тисяч

Реформа також передбачає, що пенсійний вік підвищувати не будуть. Проте поступово, протягом 2018-2028 років, збільшуватимуть страховий стаж, необхідний для нарахування пенсії.

"Цей транзитний період буде 10 років. Він почнеться у наступному році – 2018-му – і завершиться у 2028 році. Крім того, від 1 жовтня цього року буде підвищення пенсій. Істотне підвищення. Для одного мільйона це буде підвищення на одну тисячу гривень щомісяця; для двох мільйонів – від п'ятисот до тисячі гривень; і для 2,5 мільйона – близько 500 гривень. У той же час почнеться перехідний період, в який буде підвищуватися необхідний робочий стаж", – розповів в ефірі "5 каналу" голова Стратегічної групи радників з підтримки реформ Іван Міклош.

Страховий стаж щороку підвищуватимуть на один рік. 2018-го вимога становитиме 25 років, а 2028-го – 35 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація