Переселенці та учасники АТО/ООС стоять у довгих чергах на отримання кредитів на житло під 3% річних

Переселенці та учасники АТО/ООС стоять у довгих чергах на отримання кредитів на житло під 3% річних

Фото: УНІАН

На подавання документів виділили всього три дні.

Держава анонсувала для атовців та переселенців 3-відсоткові кредити на житло. 200 мільйонів гривень мають освоїти до Нового року. Кредит даватимуть на 20 років, але для цього треба зібрати усі документи за три дні.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Замість роботи – у черзі за житлом. Переселенка з Донеччини пані Людмила допомагає отримати талончик у чергу. Повз неї не пройде жоден, кого немає в списках:

"Список поки що на 124 людини записано".

Київський фонд житлового будівництва штурмують переселенці зі Сходу та Криму, учасники бойових дій. Вони мають шанс отримати пільговий кредит на придбання житла. Уряд виділив на це 200 мільйонів гривень, по сотні для атовців та вимушено переміщених осіб.

"Для мене іншої моєї країни немає і не буде ніколи", - переселенка, кримська татарка Заріна Сейтхалілова пояснює свою відмову від російського громадянства.

За свою принциповість вона поплатилась своїм житлом. Тепер мріє про власні квадратні метри в столиці. Таких охочих тут – сотні, а в країні - тисячі. Реєстрація пільговиків триватиме всього три дні.

"У нас всього 200 мільйонів на цю програму. Це в середньому 250 сімей. А ми в перший день приймаємо понад дві тисячі заяв", - говорить голова правління "Держмолодьжитла" Сергій Комнатний.

Держава виділила 200 мільйонів гривень на кредитування житла для АТОвців та переселенців

Держава виділила 200 мільйонів гривень на кредитування житла для АТОвців та переселенців

Кредит видає "Держмолодьжитло", на рахунки якого люди платитимуть. Перший внесок – 6% від вартості житла, умови кредиту - 3% річних на строк до 20 років. Квартиру або будинок можна вибирати в будь-якому регіоні. На кожну людину – 21 квадратний метр, загальна площа не має бути більшою, ніж 94 квадратні метри. І головне – не захмарна ціна житла.

З навалою людей у столичному центрі справляються всього дві працівниці. Шанси отримати житло за допомогою держави, кажуть, є в усіх.

"Шанси є і в тих, хто сьогодні тут у регіональному управлінні, і ті, хто подають онлайн. Попередньо розраховуємо, що близько 30-35 сімей учасників АТО буде в Києві, також 35 сімей ВПО", - каже директор іпотечного центру "Держмолодьжитла" Микола Марчук.

Подати заявку на участь у програмі можна в усіх регіональних центрах "Держмолодьжитла". Можна на сайті, а можна прийти особисто.

Реєстрація на програму кредитування закінчиться 5 грудня о 18:00.

Маргарита Потапова

Повʼязані теми:

Наступна публікація