"Під час зустрічі з президентом я зрозумів, що маю звільнитись" - Смолій про свою відставку

"Під час зустрічі з президентом я зрозумів, що маю звільнитись" - Смолій про свою відставку

Фото: Яків Смолій / Twitter

Ексочільник Нацбанку напередодні заяви про відставку мав зустріч із Зеленським.

Колишній глава Національного банку України Яків Смолій розповів про деталі своєї відставки. Перед тим, як написати заяву про звільнення, він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який схвально відреагував на рішення Смолія. 

Про це ексочільник НБУ розповів в інтерв'ю виданню LB.ua.

30 червня, після засідання Національної ради реформ у Смолія була зустріч з президентом. "Під час цієї розмови я зрозумів, що маю запитати в президента, чи повинен звільнитись. Він відповів "так", - поділився він.

Смолій додав, що розмова з Зеленським була спокійною та виваженою, зазначивши: "Ми ж всі дорослі люди. Просто я зрозумів, що повинен піти. І про це в нього запитав". 

Разом з президентом ексглава НБУ узгодив дату свого звільнення. "Я запитав: "Коли ви хочете це зробити? На цій сесії ВР чи восени?" Президент сказав, що на цій", - сказав він. Смолій подав заяву про відставку 1 липня, "аби не було великого розриву між звільненням і призначенням нового очільника НБУ".

"Зрозумійте правильно, не було зі сторони президента такого, щоб він сказав: пиши заяву, йди, ти мені набрид. Я з контексту зрозумів, що маю звільнитися", - додав Яків Смолій. 

Нагадамо:

  • 1 липня голова правління Національного банку України Яків Смолій написав заяву про звільнення та передав її на розгляд президенту України. Він заявив, що вирішив залишити посаду через "систематичний політичний тиск".
  • Українські політики можливу відставку голови НБУ коментують по-різному: деякі вважають це політичним переслідуванням, а хтось реагує на заяву Смолія, як на перемогу. Деталі - у матеріалі ТСН.ua. 
  • 3 липня Верховна Рада проголосувала за відставку Якова Смолія. За відповідне рішення під час позачергового засідання парламенту віддали свої голоси 286 народних депутатів.
  • Команда президента Володимира Зеленського має три списки кандидатур на посаду нового голови правління Національного банку України. 
  • Нацбанк без голови: чи знайшли заміну Смолію і як реагують на відставку депутати у Раді

    Нацбанк без голови: чи знайшли заміну Смолію і як реагують на відставку депутати у Раді

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація