Під санкції РНБО потрапила популярна система електронних платежів

Під санкції РНБО потрапила популярна система електронних платежів

Фото: Pexels

Обмежувальні заходи діятимуть три роки.

До санкціонного списку Ради національної безпеки та оборони України внесли електронну платіжну систему WebMoney.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Так, у списку юридичних осіб, проти яких вводять обмежувальні заходи, вказано ТОВ "ВМ Трансфер ЛТД2" (WM Transfer Ltd, Литва).

Санкції передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій, запобігання виведенню капіталів за кордони України; призупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань; анулювання або призупинення ліцензій та інших дозволів.

Також на компанію поширюються й інші санкції, зокрема: заборона на видання дозволів, ліцензій Національного банку України на здійснення інвестицій в іноземну державу, розміщення валютних цінностей на рахунках та вкладах на території іноземних держав, на ввезення та вивезення з України валютних цінностей; заборона реєстрації НБУ учасника міжнародної платіжної системи; заборона передачі технологій, права на об'єкти інтелектуальної власності.

Крім того, відповідно до санкцій, стосовно WebMoney введена заборона для інтернет-провайдерів надавати користувачам доступ до ресурсів та сервісів. Аналогічні санкції вводяться стосовно компаній "ВМР" та "ВебМаніРу". Санкції вводять на три роки.

Нагадаємо, Україна розширила списки осіб, які потрапили під персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи. Загалом під санкції потрапили 1748 фізичних і 756 юридичних осіб. Серед них зокрема розшукуваний український олігарх-утікач Сергій Курченко та підприємство "РИА Новости".

РНБО продовжила санкції проти банків з російським капіталом

РНБО продовжила санкції проти банків з російським капіталом

Повʼязані теми:

Наступна публікація