Підприємці закликають Зеленського ветувати закон про "податковий терор"

Підприємці закликають Зеленського ветувати закон про "податковий терор"

Фото: Нотатки податкового консультанта

Документ просять відправити на доопрацювання парламенту.

Спілка українських підприємців закликала президента не підписувати законопроєкт №1210 та повернути на доопрацювання до Верховної Ради.

Заява з'явилася на сайті СУП. 

"Спілка неодноразово виступала проти окремих положень документу, які можуть негативно позначитись на умовах ведення бізнесу в Україні. Частина нововведень суттєво збільшує фіскальний тиск на підприємців", - зазначається у заяві.

Підприємці закликають вилучити деякі норми. Зокрема, розширення прав органів контролю, ускладнення правил оподаткування, податків на прибуток, запровадження механізмів контролю для іноземних компаній.

"В умовах назріваючої економічно-фінансової діяльності значна кількість податків та зборів не буде сплачена до державного бюджету і тому набрання чинності законопроєкту може призвести до негативних наслідків для ділової активності", - йдеться у документі. 

Своєю чергою, Рада підприємців при КМУ звернулася до голови Виконавчого комітету реформ Міхеіла Саакашвілі з проханням звернути увагу президента на можливі ризики для економіки країни у разі набрання чинності проєкту закону №1210.

У зверненні наголошується, що в умовах економічної кризи, спричиненої розповсюдженням вірусу COVID-19 у світі, а також введенням заборони для деяких суб’єктів господарювання на провадження своєї діяльності значна кількість податків та зборів не буде сплачена до державного бюджету через обмежувальні заходи тому підписання законопроєкту №1210 може мати погані наслідки для економіки нашої держави.

Крім того, Федерація роботодавців звернулася до Виконавчого комітету реформ з пропозицією врахувати ризики запровадження норм законопроєкту № 1210 при підготовці пропозицій президенту України з проведення першочергових реформ у податковій сфері, повідомила пресслужба органу. 

Зазначається, що слід переглянути деякі положення законопроєкту. Зокрема, щодо збільшення тиску на бізнес через підвищення розміру штрафних санкцій та введення нових штрафів, надання широких повноважень податковим органам, а також підвищення ренти на видобуток залізної руди та акцизного податку на тютюнові вироби.

Як повідомлялося, 16 січня 2020 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №1210, який передбачає підвищення лімітів для фізичних осіб-підприємців першої, другої та третьої груп. Їх підвищено до 1,5 та 7 млн грн на рік.

Зеленський підписав два закони для ФОПів: які нові правила чекають на малий бізнес

Зеленський підписав два закони для ФОПів: які нові правила чекають на малий бізнес

Повʼязані теми:

Наступна публікація