Після карантину половина компаній хоче залишити працювати дистанційно частину своїх працівників

Після карантину половина компаній хоче залишити працювати дистанційно частину своїх працівників

Консалтингова компанія у сфері комерційної нерухомості опитала 50 підприємств.

Половина українських компаній готова частину працівників залишити працювати дистанційно навіть після карантину. Консалтингова компанія у сфері комерційної нерухомості опитала 50 підприємств. 51% з них планують і надалі працювати віддалено хоча б частково. 

Про це йдеться у сюжеті Сніданку з 1+1.

Експерти ринку праці підсумовують, карантин змінить наше уявлення про роботу. "Збільшиться кількість роботодавців, які будуть готові зменшити офіси за рахунок того, що 10% людей щоденно будуть поза офісом", - каже HR-експертка Тетяна Пашкіна. 

За два місяці роботи в спецрежимі компанії побачили, на чому можна заощадити і як ефективно змінити роботу. Головне, в пошуках фахівців можна не обмежуватись одним містом. 

Зараз це реальність, у яку ми прийшли примусово. Працювати з дому доведеться вчитися. "Перше, що треба зробити, - це прийняти те, що наша ефективність може знизитися”, - каже психологиня Богдана  Сердюкова. 

Спеціалістка додає, що про роботу в піжамі слід забути: "Мозок - він не дурний. Він пам’ятаєте, що ви ніколи не працювали в піжамі. Він не хоче включатися". 

Приміром, Лера - копірайтерка у рекламній агенції. За два місяці в чотирьох стінах усе натхнення на це вичерпалося. Навіть рудий пухнастик уже не рятує. "Коли я вдома, то вже не відрізняю робоче місце від зони відпочинку. Там я відволіклась, пішла яблучко з’їла, там я пішла з котом погралась, а там я пішла – застелила, поприбирала. Ось так воно якось затягується і розтягується робочий день", - каже дівчина. 

Домашній офіс: як карантин може змінити організацію робочого процесу в майбутньому

Домашній офіс: як карантин може змінити організацію робочого процесу в майбутньому

Саме тому фахівчиня радить штучно створити робочі моменти вдома. Кав'ярня перед роботою, прогулянка, поїздка в транспорті, момент, коли ви вдягаєтесь на роботу й вибираєте джинси, - це все робочі ритуали, до яких ви звикли. “Вам треба їх штучно створити. Обрати собі одяг, в якому ви будете працювати. Поки ви будете вдягатися, мозок вже сприйме це як сигнал і включиться”, - пояснила психологиня 

Коли закінчите роботу, то одразу повертайте костюм ефективності до шафи. Це ще один сигнал мозку – можна розслабитись і відпочивати.  

Кореспондент Сніданку з 1+1 Антон Ночвін.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація