Після роботи своєї місії в Києві МВФ озвучив вимоги до України задля надання кредиту

Після роботи своєї місії в Києві МВФ озвучив вимоги до України задля надання кредиту

Фото: flickr.com

Одна з головних вимог – створення Антикорупційного суду.

Щоб отримати черговий транш кредиту від Міжнародного валютного фонду, Україні потрібно створити Антикорупційний суд, а також виконати інші вимоги.

Про це повідомляє МВФ за підсумками роботи в Києві групи експертів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нині важливо, щоб влада України забезпечила невідкладний розгляд, але відповідно до парламентських процедур, законопроекту про Антикорупційний суд, і щоб під час розгляду в парламенті були враховані поправки, необхідні для приведення остаточного тексту закону в повну відповідність до передбачених програмою (EFF) зобов'язань країни і рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи", - зазначають у МВФ.

Також влада України має забезпечити прогрес у реалізації інших відкладених заходів, зокрема, в енергетичному і фіскальному секторах, які потрібні для досягнення поставлених програмою співпраці цілей. Переговори з цих питань триватимуть найближчим часом.

Нагадаємо, місія МВФ працювала в Києві протягом 12-16 лютого. Експерти фонду обговорювали з владою України технічні питання реформ, що передбачені програмою EFF, зокрема, законодавство про Антикорупційний суд.

Чотирирічну програму розширеного фінансування EFF на суму 17,5 млрд доларів МФВ погодив для України навесні 2015 року. Київ із цих грошей отримав лише половину – 8,7 млрд грн, бо постійно зволікає з реформами.

У рамках четвертого перегляду програми, який відкриває шлях для отримання п'ятого траншу, МВФ ще продовжує вивчати ухвалений Верховною Радою закон про пенсійну реформу. Окрім цього, Україна має прийняти законодавство про створення Антикорупційного суду, реформувати, а також здійснити коригування внутрішніх тарифів на газ відповідно до раніше затвердженої формули.

Раніше голова групи радників Гройсмана зазначив, що Україна не встигне отримати всі транші кредиту від МВФ.

Спікер ВР назвав експертам МВФ приблизну дату ухвалення закону про Антикорупційний суд

Спікер ВР назвав експертам МВФ приблизну дату ухвалення закону про Антикорупційний суд

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація