Після відкриття "Північного потоку-2" дефіцит платіжного балансу України збільшиться до 3,4% ВВП – Fitch

Після відкриття "Північного потоку-2" дефіцит платіжного балансу України збільшиться до 3,4% ВВП – Fitch

Фото: Deutsche Welle

Транспортування газу через територію України зменшиться.

Відкриття російського газопроводу "Північний потік-2" призведе до скорочення транспортування газу Україною і, відповідно, до зменшення доходів країни.

Про це йдеться в огляді міжнародного агентства Fitch Ratings, передає Укрінформ.

"Очікується, що трубопровід "Північний потік-2" стане до ладу, що призведе до скорочення обсягів транспортування через Україну, хоча і з деякою затримкою", - зазначають в агентстві.

Згідно з прогнозами аналітиків Fitch Ratings, дефіцит поточного рахунку платіжного балансу України збільшиться з 2,5% від ВВП у 2019 році, до 2,9% у 2020 році й 3,4% - у 2021 році.

Нагадаємо, 12 березня Європейський парламент ухвалив новий звіт стосовно політичних стосунків між Європейським союзом та Росією, в якому закликав припинити будівництво "Північного потоку-2" та бути готовим до введення нових санкцій. У звіті наголошується, що проект "Північний потік-2" може збільшити залежність ЄС від поставок російського газу та поставити під загрозу внутрішній ринок Європи, а тому має бути припинений. У лютому ж росіяни погрожували європейським країнам труднощами з газом, якщо вони блокуватимуть "Північний потік-2". 

"Північний потік-2" будуватимуть в обхід Данії

"Північний потік-2" будуватимуть в обхід Данії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація