"Північний потік-2" підірве незалежність України - Держдеп США

"Північний потік-2" підірве незалежність України - Держдеп США

Фото: Deutsche Welle

Раніше кілька депутатів Бундестагу заявили, що реалізація цього проекту призведе до "розколу ЄС".

США виступають проти будівництва газопроводу "Північний потік-2" у Балтійському морі, що матиме негативні наслідки для енергетичного сектору та економіки України.

Про це заявив заступник державного секретаря США Джон Салліван під час виступу в Дипломатичній академії України, передає УНІАН.

Говорячи про енергетичну політику щодо України, дипломат заявив, що Сполучені Штати виступають за стійке, незалежне, самодостатнє енергетичне майбутнє України.

"Майбутнє, яке не залежатиме від Росії, та не буде інструментом російської агресії. Ми з цієї причини проти газопроводу "Північний потік-2", який на європейському континенті підриватиме нашу мету диверсифікації енергетики та енергетичної незалежності", - наголосив дипломат.

Заступник держсекретаря США додав, що цей газопровід "щонайменше істотним чином підірве незалежність України, її енергетичний сектор та її економіку".

Нагадаємо, компанія "Північний потік-2", засновником і єдиним акціонером якої є "Газпром", має намір почати будівництво газопроводу в 2018 році і завершити його до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу з пропускною спроможністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік повинна становити 1220 кілометрів, він з'єднуватиме російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація