Поганий прогноз про підвищення ціни на електрику для населення став реальністю – нардеп Ткаченко

Поганий прогноз про підвищення ціни на електрику для населення став реальністю – нардеп Ткаченко

Фото: torange.biz

Влада скорочує роботу українських АЕС, які виробляють найдешевшу електроенергію.

В Україні стає реальністю прогноз щодо можливого підвищення тарифів на електроенергію для населення.

Про це зазначив народний депутат від "Слуги народу" Олександр Ткаченко.

"Поганий прогноз, про який я писав кілька тижнів тому, став реальністю. Мова про підвищення ціни на електрику. За останні два тижні вже п'ять блоків українських АЕС зупинили свою роботу. Кабмін пояснює - ринок споживання електроенергії впав, значить потрібно скорочувати її виробництво. Правда, в.о. міністра енергетики Буславець не говорить, чому зупиняють блоки атомних станцій, де собівартість електрики 56 копійок, а продовжують купувати теплову - по 1,5 грн. А також сонячну і вітряну – за найбільш високим тарифом у Європі", - зазначив Ткаченко.

Вартість електроенергії в Україні вже зросла.

Уже зараз ціна на ринку електрики зросла приблизно на 7%. Автоматично піднялася ціна і для промислових споживачів - на 15%. Наступні на черзі - ми - звичайні споживачі. Або, як нас називають монополісти – фізособи.

народний депутат Олександр Ткаченко

На початку травня виконувачка обов'язків міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець пообіцяла, що до кінця 2020 року електроенергія для населення не дорожчатиме.

"А це може означати: 1) борги перед енергетиками (читай ДТЕК) візьме на себе держава (читай - ми) або ж 2) ціни для промислових виробників підвищать ще більше, а відповідно, все подорожчає і заплатимо за це ми (не держава, і не ДТЕК). 3-й варіант в.о. міністра Буславець і її лобістам не сподобається. Повірте", - наголосив Ткаченко.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ДТЕК Ахметова ніби має план з лобіювання інтересів у держорганах. Частина плану вже нібито реалізована.

Повʼязані теми:

Наступна публікація