Порошенко надав чинності рішенню РНБО про збільшення фінансування потреб нацбезпеки й оборони

Порошенко надав чинності рішенню РНБО про збільшення фінансування потреб нацбезпеки й оборони

Фото: Сайт президента України

Загалом витрати хочуть збільшити на 9,5 млрд гривень.

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про додаткове фінансування потреб нацбезпеки й оборони у 2017 році.

Відповідний указ оприлюднено на сайті глави держави.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 липня 2017 року "Про невідкладні заходи щодо фінансування потреб національної безпеки і оборони України у 2017 році", - йдеться у документі.

Як зазначається, контроль за виконанням цього рішення покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Згідно з рішенням РНБО, уряду доручено внести до Верховної Ради пропозицію збільшити на 9,5 млрд гривень витрати загального фонду державного бюджету на 2017 рік на безпеку і оборону. Зокрема 1 млрд гривень хочуть витратити на закупівлю озброєння та військової техніки, 1,4 млрд – на закупівлю та виробництво боєприпасів, ще 1 млрд – на будівництво житла для військовослужбовців, а також близько 600 млн гривень на сучасне озброєння та військову техніку.

Зауважимо, що гроші на додаткове фінансування у РНБО планують взяти з загального фонду, а також із спеціального фонду держбюджету - конфіскованих коштів за вчинення правопорушень.

Нагадаємо, раніше заступник міністра оборони України Іван Руснак повідомив про збільшення 2018 року фінансування оборонного сектору на 10 млрд гривень. У відомстві планують, що наступного року оборонний бюджет України складатиме 74 млрд гривень, і це надасть змогу задовольнити потреби ЗСУ та реформувати оборонний сектор.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація