Порошенко передав Раді на голосування проект закону про захист ошуканих вкладників банків

Порошенко передав Раді на голосування проект закону про захист ошуканих вкладників банків

Фото: Сайт президента України

Президент закликав парламентарів проголосувати проект документу вже у вівторок, 15 листопада.

Після зустрічі з вкладниками "Михайлівського" президент України Петро Порошенко вніс до Ради законопроект щодо захисту ошуканих вкладників банків.

Як передає УНІАН, Порошенко визначив цей проект закону "Про внесення змін до закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб щодо відшкодування фізичним особам шкоди завданої зловживаннями в сфері банківських та фінансових послуг" як невідкладний.

"Звертаюся до парламентаріїв з проханням у вівторок поставити його на голосування і проголосувати", - зауважив президент.

Документ був розроблений за участю Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, міністерства фінансів та правоохоронних органів. За словами глави держави, законопроект передбачає надання права Фонду гарантування вкладів фізичних осіб після ретельного вивчення всіх обставин укладання кожної конкретної депозитної угоди і після розроблення порядку виплат забезпечити повернення коштів.

УНІАН зазначає, що на сайті Верховної Ради поки що немає президентського законопроекту "Про внесення змін до закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб щодо відшкодування фізичним особам шкоди завданої зловживаннями в сфері банківських та фінансових послуг".

Зазначимо, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розширив список вкладників "Михайлівського", яким передбачені компенсації за "згорілі" вклади, на 10626 осіб. Додаткова сума на виплати збільшилася на майже 100 млн грн – до 1 млрд 327 млн грн. Повернення грошей вкладникам відновили 4 листопада.

Попередній реєстр вкладників налічував 46622 особи. Із них компенсації отримали 19,7 тисячі осіб на загальну суму 1,19 млрд грн (97% від суми загального реєстру).

Власник збанкрутілого банку "Михайлівський" заборгував кредиторам 23 мільярди гривень. Вкладники неодноразово перекривали Хрещатик та влаштовували протести.

Повʼязані теми:

Наступна публікація