Порошенко вперше пояснив, чому націоналізували "ПриватБанк"

Порошенко вперше пояснив, чому націоналізували "ПриватБанк"

Фото: Reuters

Рішення про передавання фінустанови до держвласності ухвалили пізно ввечері 18 грудня.

Президент України Петро Порошенко вперше прокоментував ситуацію щодо націоналізації "ПриватБанку", рішення про що ухвалили вчора, 18 грудня, пізно ввечері.

"Вважаю своїм прямим обов'язком роз'яснити суть тих кроків, які вчора та сьогодні здійснені щодо "Приватбанку". Попри те, що йдеться про приватну банківську установу, ці рішення не є чиєюсь приватною справою. Вони безпосередньо стосуються приблизно половини дорослого населення України – фізичних осіб, які є його клієнтами. Рівно як і понад 50% усіх юридичних осіб, зареєстрованих в Україні. Опосередковано від стану справ в цьому банку залежить вся фінансово-економічна ситуація в країні – настільки він великий, чи, як кажуть фахівці, системний", – ідеться в заяві.

Президент наголошує, що "через це його не можна помістити в прокрустове ложе стандартних технологій оздоровлення банків. Саме тому ми вдаємося до безпрецедентного рішення – його переходу в 100-процентну державну власність. Держава бере на себе відповідальність і гарантує клієнтам "ПриватБанку" недоторканість і цілісність їхніх грошей. Для посилення захисту вкладників "ПриватБанку" у якості невідкладного я подав до Верховної Ради законопроект, який надає додаткові гарантії вкладів громадян у цій установі. Вони будуть такі ж самі, як для "Ощадбанку" – як для банку, що на 100 відсотків належить державі".

Тобто, у разі ухвалення законопроекту парламентом, це означатиме, що держава гарантуватиме 100-відсоткове повернення всіх вкладів у "ПриватБанку", як і в "Ощадбанку", й не обмежуватиме цифрою в гарантовані лише 200 тис. грн.

Детально про те, як працюватиме "ПриватБанк" у найближчі дні та що буде з грошима українців, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація