Порошенко запевнив, що активи "Roshen" остаточно перейшли до трасту

Порошенко запевнив, що активи "Roshen" остаточно перейшли до трасту

Фото: Lipetsk Today

Президент наголосив, що не має впливу на компанію, а також доступу до інформацію.

Президент України Петро Порошенко запевнив, що передання активів "Roshen" у довірчу власність Rothschild Trust закінчилася у березні-квітні 2016 року.

Про це Порошенко повідомив у інтерв'ю українським телеканалам.

"Підписання угоди про довірчу власність відбулася після дуже довгих консультацій, узгоджень 14 січня цього року. Передача активів Rothschild також завершилася в кінці березня, чи на початку квітня. Таким чином створена абсолютно прозора структура довірчої власності. Мета цього – відділення активів від політики", - зазначив президент.

Він наголосив, що чинний менеджмент компанії буде замінений на представників, призначених Rothschild.

"І жодного впливу ні я, ні мої представники мати не будуть", - запевнив глава держави.

Порошенко наголосив, що оподаткування активів, які будуть перебувати в довірчій власності, проходитиме згідно з українським законодавством і в Україні.

Президент також додав, що при переданні в довірчу власність, він позбавлений не лише впливу на компанію, але й від отримання інформації.

Нагадаємо, із компанії Mossack Fonseca "витекли" документи, які стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи виявилися в розпорядженні німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) і Центру із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Зараз з 20 причетних українців опубліковані матеріали про трьох - президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і підприємця Мохаммеда Захуре - британського бізнесмена пакистанського походження, який живе і веде бізнес в Україні.

Сам Порошенко запевнив, що не виходив за межі правового поля. Він заявив, що є першою посадовою особою в Україні, яка серйозно ставиться до декларування своїх статків й сплати податків. Він наголосив, що передав управління своїми активами до інших компаній. 

Водночас юридична фірма "Авеллум", яку Порошенко уповноважив підготувати його частку у "Roshen" для продажу бізнесу, заявила, що на сьогодні договір про створення blind trust було підписано.  Пізніше фіскальна служба також  не побачила порушень у відкритті Порошенком офшорів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація