Посадовці Одеської митниці систематично отримували хабарі - деталі обшуків від ДБР

Посадовці Одеської митниці систематично отримували хабарі - деталі обшуків від ДБР

Посадовці Одеської митниці систематично отримували хабарі - деталі обшуків від ДБР

Фото: Facebook/Ігор Мосійчук

На хабарі в 1300 доларів викрили митника.

Посадовці Одеської митниці регулярно вимагали та отримували неправомірну вигоду за нестворення штучних перешкод під час розмитнення контейнерів. 13 травня одного з них викрили на хабарі.
 
Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.
 
Зокрема, слідчі Головного слідчого управління ДБР затримали в.о. начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби під час отримання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, посадовці митниці вимагали та систематично отримували хабарі за нестворення штучних перешкод під час розмитнення контейнерів, зокрема при проведенні додаткового догляду вантажу, що розмитнюється.

“Слідчі ДБР затримали митника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання ним чергової частини неправомірної вигоди у сумі 1300 доларів США”, - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому та його спільникам про підозру та обрання щодо них запобіжного заходу.

У разі доведення провини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Також слідчі ДБР перевіряють причетність до скоєних злочинів осіб керівного складу Одеської митниці.

Раніше ЗМІ повідомили, що 13 травня Служба безпеки України ніби затримала на хабарі голову Одеської митниці Михайла Грибанова.
 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація