Посадовцям "Укрзалізниці" повідомили про підозру щодо зловживанням службовим становищем

Посадовцям "Укрзалізниці" повідомили про підозру щодо зловживанням службовим становищем

Фото: УНІАН

Вирішується питання обрання запобіжного заходу цим особам.  

15 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру у вчиненні злочину посадовцям "Укрзалізниці".

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України ("Зловживання владою або службовим становищем") колишнього заступника голови "Укрзалізниці", чинних директора одного з департаментів ПАТ "Укрзалізниця" та заступника директора однієї з філій ПАТ "Укрзалізниця", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, посадовців підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, внаслідок чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала 10,2 мільйона доларів США доходів (станом на дату вчинення злочину 97 млн грн).

НАБУ ТА САП ПОВІДОМИЛИ ПРО ПІДОЗРУ ПОСАДОВЦЯМ "УКРЗАЛІЗНИЦІ" 15 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом пр...

Опубліковано НАБУ 15 серпня 2017 р.

За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи своє службове становище та, будучи членами Тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту України, застосували без наявних на те підстав на користь ряду експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення.

Тобто посадовці визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умову не виконали, але пільга все одно була надана.

Вирішується питання обрання запобіжного заходу цим особам.

Раніше повідомлялося, що із "Укрзалізниці" крадуть від 10 до 15 мільярдів гривень кожного року. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян. "За моїми підрахунками, з цієї компанії крадеться від 10-ти до 15-ти мільярдів гривень щорічно, навіть у цьому стані. Ці гроші повинні бути спрямовані не в кишені окремих людей, а на модернізацію, на оновлення компанії", – наголосив Омелян. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація