Постачальники оголосили ціни на газ в грудні: у кого дешевше

Постачальники оголосили ціни на газ в грудні: у кого дешевше

Фото: УНІАН

Більшість найдорожчих пакетів пропонують регіональні газзбути.

З початком зими українці активніше думають над тим, як заощадити на оплаті комунальних послуг. Зробити це можна, вибравши, наприклад, вигідний тариф на природний газ. Тим більше, що пропозиції газопостачальних компаній на грудень досить цікаві, бо більшість низьких цін варіюється в межах 6-7 грн за куб м з ПДВ.

Згідно з даними ресурсу "Газправда", найбільш вигідними варіантами на зиму можна вважати пакети від таких компаній, як Megawatt - 6,22 грн, ТОВ "ВКФ Теплобуд" - 6,25 грн, ГК "Нафтогаз України" - 6,33 грн, ТОВ "Газ Ап" - 6,33 грн, Paliv Energy - 6,35 грн, ТОВ "Донецькі енергетичні послуги" Yasno - 6,49 грн, "Асканія Енерджі" - 6,69 грн, ТОВ "Кременчукгаз-трейдінг" - 6,90 грн.

Як відзначають аналітики ресурсу, багато постачальників намагалися зробити зимові пропозиції для населення доступними, навіть знизивши їх вартість у порівнянні з осінню. Проте, різниця в ціні за кубометр може варіюватися на понад 2,7 грн за кубометр.

Зокрема, найбільш дорогі зимові пакети на газ опублікували такі компанії, як ТОВ "Суми Газзбут", "Хмельницьк Газзбут", "Чернівці Газзбут", "Чернігів Газзбут" - по 8,88 грн, ТОВ "Дніпропетровськ Газзбут" - 8,89 грн, ТОВ "Житомир Газзбут" - 8,90 грн, ТОВ "Миколаїв Газзбут" - 8,94 грн, ТОВ "Поліссягаз" - 8,95 грн, ТОВ "Запоріж Газзбут" - 8,96 грн.

Як бачимо, більшість найдорожчих пакетів пропонують регіональні газзбути, афілійовані з облгазами, які постачають газ більшості споживачів у відповідних регіонах. "Загалом станом на ранок 26 листопада свої грудневі пропозиції для споживачів у сторону зниження переглянули 11 компаній, 29 компаній лишили їх на попередньому рівні й лише 3 постачальника підвищили ціни", - резюмують аналітики ресурсу "Газправда".

Отже, які ж газові пакети краще вибирати населенню? Відповідь проста: треба вивчити газопостачальні компанії і вибрати ті з них, хто давно працює на ринку, має хорошу репутацію, зручний сервіс у вигляді офісів, сайту і чат-ботів для вирішення проблем, а також може запропонувати клієнтам цікаві бонуси. Також добре заощадити на оплаті блакитного палива можна, якщо вибираєш пропозиції з максимально тривалим терміном дії - тобто не місячні пакети, а річні.

Залишається ще одне найбільш важливе питання: як же правильно підготувати документи на зміну постачальника? В ГК "Нафтогаз України" прокоментувати цю ситуацію із власного досвіду. В компанії говорять, що близько 40% населення з помилками оформляють заявку і надають неповний перелік документів, коли хочуть перейти на новий газовий пакет.
Якщо людина самостійно подає заявку в газопостачальну компанію, важливо, щоб цю заяву підписали усі власники приміщення.

До компанії-постачальника потрібно передати також наступні документи: паспорт та ідентифікаційний код; документ, що підтверджують право власності на нерухомість. Компанія-постачальник може запросити додаткові документи. Наприклад,  останній рахунок від попередньої компанії з зазначеним об'ємом спожитого газу. 

У випадках, коли власник нерухомості з якихось причин не може самостійно подати заявку новому постачальнику, це може зробити інша людина. Але для цього потрібно мати нотаріально оформлену довіреність, яка дозволяє такі дії. Крім цього, потрібні паспорт та ІПН; документ, що підтверджують право власності на нерухомість; останній рахунок на газ від попереднього постачальника; копія власника нерухомості; копія ідентифікаційного коду власника нерухомості.

Подати підписану заяву та пакет документів можна онлайн або через офіс/представництво компанії. На сайті кожної компанії є інформація щодо способів подачі документів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація