"Повітряний експрес" із Києва до Борисполя пустять під землею

"Повітряний експрес" із Києва до Борисполя пустять під землею

У "Борисполі" побудують підземний тунель для електропотягу з Києва.

Проект будівництва мають завершити на початку 2015 року.

У Держінвестпроекті пообіцяли показати підземний тунель для електропотягу "Повітряний експрес" до аеропорту "Бориспіль" вже наступного року.

Про це заявив перший заступник голови Держінвестпроекту Кирило Бондар під час зустрічі з радником із торгово-економічних питань при посольстві КНР в Україні Лю Цзюнь, а також аташе посольства Яо Гоен та Джин Сяолун, пише прес-служба відомства.

За словами заступника, днями було нарешті вирішено проблему способу примикання електропотягу до терміналу "D" аеропорту "Бориспіль".

"Власне, проблему наразі можна вважати вирішеною. 12 листопада відбулася нарада за участю в.о. міністра інфраструктури, генерального підрядника будівництва з китайського боку та Держінвестпроекту, де було прийнято рішення про будівництво тунелю в аеропорту "Бориспіль", позаяк наземне будівництво в підсумку могло б створити перешкоди для роботи аеронавігаційного обладнання аеропорту", – зазначив він і додав, що і китайська, і українська сторони планують завершити проект на початку 2015 року.

"Ми плануємо у І кварталі 2015 року завершити проект будівництва. Відтак він пройде державну експертизу та буде поданий на затвердження Кабміну", - наголосив Кирило Бондар.

Нагадаємо, уряд Азарова обіцяв почати будувати "Повітряний експрес" із Києва у "Бориспіль" ще у травні 2013 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація