Позиції щодо "Північного потоку-2" діаметрально протилежні, але Німеччина готова до діалогу – Зеленський

Позиції щодо "Північного потоку-2" діаметрально протилежні, але Німеччина готова до діалогу – Зеленський

Фото: Associated Press

За його словами, збереження транзиту російського газу Україною є гарантією енергетичної безпеки Європи.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Німеччина, незважаючи на діаметральну протилежність позицій щодо "Північного потоку-2", готова до діалогу з цього питання.

Про це він заявив на пресконференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"Не таємниця, що наші позиції стосовно проекту "Північний потік-2" є діаметрально відмінними, водночас, ми вдячні за готовність до предметного діалогу з боку Німеччини стосовного цього непростого питання", - повідомив Зеленський.

За його словами, збереження транзиту російського газу через Україну та його акумулювання в українських сховищах стане гарантією енергетичної безпеки як України, так і Європи. Окрім цього, Зеленський підкреслив, що це є цивілізованим методом забезпечення справедливого і безпечного європейського газового ринку.

Нагадаємо, 12 березня Європейський парламент ухвалив новий звіт стосовно політичних стосунків між Європейським союзом та Росією, в якому закликав припинити будівництво "Північного потоку-2" та бути готовим до введення нових санкцій. У звіті наголошується, що проект "Північний потік-2" може збільшити залежність ЄС від поставок російського газу та поставити під загрозу внутрішній ринок Європи, а тому має бути припинений. У лютому ж росіяни погрожували європейським країнам труднощами з газом, якщо вони блокуватимуть "Північний потік-2".

Термін завершення будівництва "Північного потоку 2" переноситься на 2020 рік

Термін завершення будівництва "Північного потоку 2" переноситься на 2020 рік

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація