Працівники на проблемних підприємствах недоотримали в середньому по 4,2 тисячі гривень зарплати

Працівники на проблемних підприємствах недоотримали в середньому по 4,2 тисячі гривень зарплати

Українцям заборгували 1,93 мільярда гривень зарплати / Фото: УНІАН

У вересні зарплатний борг у порівнянні з серпнем зріс на 35%.

Українці у вересні недоотримали законно зароблені зарплати в розмірі 1,93 млрд грн. Таким чином роботодавці збільшили свій борг перед працівниками в порівняння з серпнем на 35%.

Такі дані наводить  Державна служба статистики, передає УНІАН.

Із початку року заборгованість по зарплатах зросла взагалі в півтора разу - на 156 відсотків.

За даними Держстату, в загальній сумі заборгованості із заробітної плати 79% - борги економічно активних підприємств, 19% – компаній-банкротів, решта – неактивних підприємств.

Найбільший обсяг заборгованості зафіксовано в промисловості – 1,01 млрд грн, на підприємствах транспорту, в поштовій і кур'єрській діяльності – 274,2 млн грн, у професійній, науковій і технічній діяльності – 114,5 млн грн, у будівництві – 96,2 млн грн. У сільському господарстві у вересні заборгованість із зарплати становила 19 млн грн.

Згідно зі статистикою, у вересні заборгованість із зарплати в охороні здоров'я становила 139,8 млн грн, в освіті – 129,2 млн грн.

Найбільші борги із зарплати зафіксовано в Донецькій (640 млн грн), Луганській (366 млн грн), Київській (123,3 млн грн) і Харківській (109,5 млн грн) областях, найменші – в Чернівецькій (4,8 млн грн) і в Закарпатській (4 млн грн) областях.

За даними Держстату, до 1 жовтня більш як 361 тис. чоловік, які працюють на економічно активних підприємствах, не одержали заробітну плату. Середня сума боргу із заробітної плати перед одним працівником становить 4221 грн.

Нагадаємо, влада порахувала зарплати українців "у конвертах" і назвала гігантську суму.

Подолати корупцію високими зарплатами неможливо – Луценко

Подолати корупцію високими зарплатами неможливо – Луценко

Повʼязані теми:

Наступна публікація