Працівники НБУ виявили в Києві чотири десятки незаконних валютних обмінників

Працівники НБУ виявили в Києві чотири десятки незаконних валютних обмінників

Фото: Національний банк України

Регулятор проводить перевірки обмінників у всій Україні.

За останні три місяці працівники Нацбанку подали до правоохоронних органів заяви про виявлення в Києві 39 незаконних валютних обмінників.

На сайті НБУ розмістили адреси та фото цих обмінників. Водночас вказано, що на місці 18 із них уже почали працювати легальні пункти обміну валюти.

Крім того, регулятор за останні півроку перевірив діяльність 362 структурних  підрозділів (пунктів з обміну валюти) небанківських фінансових установув у столиці та 13 областях.

"Більшість виявлених порушень не суттєві і можуть бути усунені небанківськими фінансовими установами  самостійно. Це, наприклад, такі порушення, як  відсутність у пунктах обміну валюти наочної інформації, яка регламентує діяльність НФУ (копій наказів, постанов, ліцензій), або відсутність у касирів документів, що посвідчують їхню особу", - уточнили в НБУ з посиланням на директора Департаменту фінансового моніторингу Ігоря Березу.

До кінця 2017 року перевірити обмінники планують у всіх областях.

Нагадаємо, на початок цього року в Україні ліцензії на здійснення валютних операцій мали 30 небанківських фінансових установ та державна "Укрпошта".

Повʼязані теми:

Наступна публікація