Прем'єр поділився планами щодо масштабної приватизації цього року

Прем'єр поділився планами щодо масштабної приватизації цього року

Ілюстрація / Фото: Associated Press

До кінця року в Україні хочуть приватизувати понад 300 підприємств.

У 2020 році уряд має намір приватизувати понад 300 державних об'єктів. Із цією метою упродовж січня вже було оголошено 87 прозорих аукціонів.

Про такий намір 20 січня у своємуTelegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Зокрема, відповідне завдання Гончарук поставив перед очільником Фонду державного майна Дмитром Сенниченком.

"До Нового року ми підготували фундамент для запуску "малої приватизації", а вже цього місяця ми оголосили 87 прозорих аукціонів", - повідомив Гончарук.

За його словами, завдяки приватизації вдасться ліквідувати збиткові підприємства. Разом із тим, усі важливі об'єкти залишаться у власності держави.

"Десятиліттями більшість держпідприємств були збитковими для держави, але досить прибутковими для олігархів, які через "своїх" людей на посадах заробляли мільйони. Ці схеми ми ліквідуємо", - висловився прем'єр.

Крім того, Гончарук розповів про намір Фонду держмайна оголосити у першому кварталі поточного року понад 200 аукціонів із новою якістю розкриття інформації. Для цього там запустили віртуальну кімнату даних. За словами Гончарука, це пілотний проєкт, де всі документи підприємства будуть доступні в електронному форматі для охочих.

Нагадаємо, цього року в Україні мають провести анонсовану вже кілька останніх років масштабну приватизацію. Які підприємства і чому хоче продати держава, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація