"ПриватБанк" виплатив заводу Коломойського майже 22 мільйони гривень

"ПриватБанк" виплатив заводу Коломойського майже 22 мільйони гривень

Фото: УНІАН

Також банк оскаржив рішення суду.

"ПриватБанк" виплатив Нікопольському заводу феросплавів, який підконтрольний українському бізнесмену Ігорю Коломойському, за рішенням суду 21,8 млн грн.

Про це повідомили у пресслужбі фінустанови.

"Сьогодні (29 січня - прим.ред.) "ПриватБанк" виплатив "Нікопольському заводу феросплавів" 21,8 млн грн, виконавши рішення Господарського суду міста Києва від 17 грудня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що банк подав апеляційну скаргу на рішення суду, вважаючи його неправомірним, а дії організаторів пікету - черговою спробою тиску на банк.

"Виконання рішення суду першої інстанції робить абсолютно безпідставним проведення масового пікету "співробітників" заводу, який проводиться від вересня 2019 року перед центральними офісами банку у Дніпрі та Києві. Протести мають на меті заважати нормальній життєдіяльності банку та здійснювати тиск на співробітників і клієнтів "ПриватБанку", - додали в фінустанові.

За інформацією пресслужби, учасники пікетів вдаються до цілеспрямованих дій, провокуючи конфлікти з працівниками банку, блокуючи проїзди та виїзди з офісів банку та перешкоджаючи нормальній роботі офісу.

Окремо у "ПриватБанку" наголосили, що поліція зареєструвала 134 звернення від працівників банку та інших громадян за фактами порушення правопорядку учасниками протестів.

Півтисячі мітингувальників пікетували під головним офісом "ПриватБанку" у Дніпрі

Півтисячі мітингувальників пікетували під головним офісом "ПриватБанку" у Дніпрі

Нагадаємо, декілька місяців під головними офісами "ПриватБанку" пікетували сотні осіб, вимагаючи погасити борг перед їхнім підприємством. Йдеться про те, що перед націоналізацією "ПриватБанк" взяв кредит у Нацбанку, а Нікопольський завод феросплавів виступив одним із гарантів. 

У 2016 році банк кредит не повернув, тож НБУ звернувся до суду, і майно заводу заарештували. Нікопольському феросплавному довелося сплатити Нацбанку 22 мільйони гривень зі своїх рахунків. У фінустанові пікет із вимогою повернути борг розцінюють як спробу тиску.

Повʼязані теми:

Наступна публікація