Бізнесмен привласнив понад 40 млн грн на державних закупівлях ліків - СБУ

Бізнесмен привласнив понад 40 млн грн на державних закупівлях ліків - СБУ

Фото: Getty Images

Понад 41 мільйон було виведено за кордон на рахунки структур, які не мають відношення до фармакологічного бізнесу.

У Києві Служба безпеки України викрила механізм привласнення понад 40 мільйонів гривень на державних закупівлях ліків.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"СБУ спільно з Генпрокуратурою викрили механізм привласнення бізнесменом понад 40 мільйонів гривень, виділених державою на закупівлю ліків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наприкінці 2014 року Міністерство охорони здоров'я уклало договір на поставку антиретровірусних лікарських препаратів.

"Приватному підприємству, переможцю відкритих конкурсних торгів, Міністерство передоплатою перерахувало понад 50 мільйонів гривень. Згідно з угодою комерсанти зобов'язались поставити медикаменти протягом 2015 року", - додали у СБУ.

У рамках кримінального провадження, відкритого за статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", правоохоронці встановили, що бізнесмен передав ліки лише на 10 мільйонів гривень. Понад 41 мільйон він вивів за кордон на рахунки структур, які не мають стосунку до фармакологічного бізнесу.

Комерсанту оголошено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі триває досудове слідство.

Нагадаємо, в одному з сіл на Прикарпатті викрили цех із кустарного виготовлення медикаментівВиробництво фальсифікату діяло поруч із підпільною нарколабораторією, де переробляли коноплі. А та працювала під прикриттям гусячої ферми.

Правоохоронці вилучили десятки тисяч нерозфасованих пігулок, станок для їхнього пакування, а також інструкції до препаратів, етикетки й навіть голограми різних фармацевтичних торгівельних марок. Серед фальсифікату популярні ліки від застуди, хвороб серця й шлунка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація