Прокуратура підозрює митників у змові із компаніями скандального втікача Курченка

Прокуратура підозрює митників у змові із компаніями скандального втікача Курченка

Фото: Cтатус Кво

Митники штучно занижували ставки акцизного збору для його компаній.

Управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генпрокуратури розпочато досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем співробітників енергетичної митниці ДФС України.

Про це повідомляє "Економічна правда" із посиланням на джерело у СБУ.

Зокрема, митники підозрюються у змові з групою компаній, для яких штучно занижували ставки акцизного збору у 2015-2016 роках.

В матеріалах справи фігурують ПП "НП-Трейдинг" і ТОВ "Нафтопродукт Трейдинг", для них енергомитниця фактично проводила підміну кодів УКТ ЗЕД на імпортовану продукцію.

СБУ також розслідує фінансування тероризму компаніями "НП-Трейдинг" і "Нафтопродукт Трейдинг".

За інформацією СБУ, ці компанії асоційовані з групою компаній "СЄПЕК" Сергія Курченка.

Нагадаємо, 18 січня, в Апеляційному суді Києва не задовольнили скаргу адвокатів олігарха-втікача Сергія Курченка про пом'якшення його запобіжного заходу.

3 січня, слідчий суддя Печерського районного суду задовольнив повторне клопотання ГПУ про обрання власнику "Східно-європейської паливно-енергетичної компанії" (CЄПЕК) Сергію Курченку  запобіжного заходу — тримання під вартою.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко і бізнесмен Сергій Курченко завдали Україні збитків на суму 198 млрд гривень.

23 березня 2016 року Генпрокуратура склала повідомлення про підозру Курченку за махінації зі скрапленим газом, внаслідок чого державі було завдано збитків на загальну суму понад 2 млрд грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація