Проєкт держбюджету-2021: Шмигаль назвав основні показники

Проєкт держбюджету-2021: Шмигаль назвав основні показники

Фото: УНІАН

За словами очільника уряду, знайдено можливість зменшити дефіцит бюджету щодо ВВП.

Державний бюджет України на 2021 рік залишається збалансованим і реалістичним для виконання. Доходи проєкту бюджету передбачено в сумі 1 трлн 92 млрд грн, видатки проєкту бюджету передбачено в сумі 1 трлн 328 млрд грн.

Про це у четвер, 26 листопада, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час позачергового засідання уряду.

"Наступного року ми очікуємо зростання економіки, що дозволить нам продовжити збільшення видатків на медицину, на освіту, на оборону, на інші галузі", — сказав він.

За словами очільника уряду, знайдено можливість зменшити дефіцит бюджету щодо ВВП з 6 відсотків, як було запропоновано під час першого читання, до 5,5 відсотка.

Шмигаль зазначив, що через коронакризу дефіцит цього року закладався на рівні 7,5 відсотка.

"Тобто на 2021 рік маємо збалансований цей показник, який допоможе не збільшувати податки для бізнесу і водночас покращити фінансування і соціальної сфери, й медицини, і надати підтримку підприємцям, які постраждали від пандемії. Цей бюджет залишається бюджетом можливостей для розвитку і для промисловості, для малого і середнього бізнесу", — додав Денис Шмигаль.

Як повідомлялося раніше, переговори Міністерства фінансів України з Міжнародним валютним фондом щодо проєкту держбюджету на 2021 рік були успішними. Основні параметри головного кошторису країни на наступний рік збігаються з оцінками експертів МВФ. Тому незабаром Фонд може виділити другий кредитний транш.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація