Путін назвав неприйнятними умови, які пропонує Україна для транзиту газу

Путін назвав неприйнятними умови, які пропонує Україна для транзиту газу

Фото: Associated Press

Російський президент все ж сподівається, що вдастся узгодити позиції.

Президент Росії Володимир Путін вважає неприйнятними умови нового договору щодо транзиту російського газу територією України.

Про це він повідомив після зустрічі з президентом Республіки Сербія Олександром Вучичем в Москві 4 грудня, передає ТАСС.

Путін зазначив, що РФ хоче продовжити транзит газу територією України і продовжує вести перемовини. Однак Москва не готова підписати новий контракт тих умовах, які висуває Київ.

"Правда, умови, які нам пропонують українські транзитери, можливі, вони економічно неприйнятні для нас поки що. Але я сподіваюся, що це запитна позиція, і вдасться позиції якось узгодити", - сказав Путін.

Як повідомлялося, 18 листопада російський "Газпром" направив українському "Нафтогазу" офіційну пропозицію щодо подовження транзиту газу. Він пропонує Україні або подовжити старий транзитний контракт, який закінчується 31 грудня нинішнього року, або укласти новий договір на один рік. Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель назвав неприйнятною таку пропозицію. Глава Кабміну Олексій Гончарук каже, що Україна не зацікавлена в укладенні проміжного контракту. Має бути довгостроковий контракт, у рамках якого сторони будуть працювати на європейських умовах.

За кілька тижнів закінчується 10-річний контракт на транзит російського газу через Україну

За кілька тижнів закінчується 10-річний контракт на транзит російського газу через Україну

Повʼязані теми:

Наступна публікація