Рада попередньо підтримала запровадження нового виду держдопомоги для самотніх літніх людей

Рада попередньо підтримала запровадження нового виду держдопомоги для самотніх літніх людей

Фото: pixabay.com

Законопроєкт передбачає підвищенні й інших соцвиплат.

Верховна Рада у першому читанні підтримала запровадження нової соціальної допомоги – вона спрямована на самотніх людей, які старші за 80 років і потребують постійного стороннього догляду.

За відповідний законопроєкт, який розробили в уряді, проголосувало 276 депутатів із 226 необхідних для ухвалення рішення.

Законопроєкт у парламенті презентувала міністерка соціальної політики Юлія Соколовська. За її словами, документом також передбачене підвищення соціальних гарантій для дітей, які перебувають під опікою та дітей-інвалідів.

"Мета законопроєкту полягає у допомозі сім'ям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. Він стосується дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, малозабезпечених сімей і громадян похилого віку, які досягли 80-річного віку", — повідомила міністерка.

"Також ми вводимо допомогу виплату на догляд за людьми похилого віку більше 80-ти років, приблизно 600 грн, які самотні, і яким будемо таким чином допомагати в похилому віці", — додала Соколовська.

Нагадаємо, від 1 січня 2020 року у Мінсоцполітики змінили механізм фінансування соціальних виплат, що дозволить українцям значно швидше отримувати гроші. Процес виплати соціальної допомоги буде здійснюватися протягом одного-трьох днів. 

В Україні працюють 2,5 мільйона пенсіонерів

В Україні працюють 2,5 мільйона пенсіонерів

Повʼязані теми:

Наступна публікація