Рада ухвалила держбюджет-2021: скільки виділили на освітян і медиків

Рада ухвалила держбюджет-2021: скільки виділили на освітян і медиків

Фото: УНІАН

Медикам і освітянам у 2021 році підвищать зарплати.

Верховна Рада схвалила 15 грудня державний бюджет на 2021-й. У ньому передбачено обіцяне підвищення зарплат медикам і освітянам.

Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко, передає журналіст ТСН.

Держбюджет на 2021 рік Марченко охарактеризував як "бюджет можливостей для розвитку". З його слів, у кошторисі для кожної сфери передбачено виділення коштів. Так, зарплати освітян у 2021 році зростуть на 26%, медикам підвищать на 30%.

Міністр фінансів пояснював, хотілося би більше й усім, але можливості у зв'язку із кризовим 2020 роком обмежені.

"Міністерство фінансів не має друкарського верстату, який друкує гроші. Ми б з радістю хотіли підвищити в рази зарплати і медикам, і освітянам, і нашим воїнам, які тримають оборону нашої країни, але ми повинні тримати баланс і виходити з реальних можливостей нашої економіки. Тому прошу підтримати проєкт держбюджету. Країна повинна увійти в новий рік з бюджетом, аби мати інструмент для трансформації країни. Цей бюджет реальний до виконання і ми готові нести за нього відповідальність", — сказав Сергій Марченко.

Крім того, він додав, що на капітальні інвестиції заклали 100 млрд грн. Це, як уточнив голова Мінфіну, позитивний сигнал.

Нагадаємо, Верховна Рада України 15 грудня у другому читанні та загалом ухвалила державний бюджет на наступний 2021 рік. "За" відповідне рішення на засіданні проголосувало 289 депутатів.

А раніше міністр фінансів Сергій Марченко запевнив, що ухвалений державний бюджету України на 2021 рік є реалістичним і збалансованим. Міністерство фінансів впевнене у його виконанні. 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вже привітав ухвалення Радою державного бюджету на 2021 рік, назвавши це "важливим державницьким рішенням".

Верховна Рада ухвалила державний бюджет на наступний рік

Верховна Рада ухвалила державний бюджет на наступний рік

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація