Рада змінила фінансування побудови та ремонту українських автошляхів

Рада змінила фінансування побудови та ремонту українських автошляхів

Фото: Комунальна корпорація "Київавтодор"

Парламентарі дали згоди на окреме 3-річне планування.

Верховна Рада України підтримала в другому читанні два законопроєкти, котрі змінюють систему планування державних фінансів для будівництва та ремонту автодоріг. Ці документи президент Володимир Зеленський визначив, як невідкладні, повідомляє Громадське.

За проєкти законів, що стосуються змін до бюжетного кодексу та середньострокового плану робіт на автошляхах, проголосували 334 і 368 депутатів за 226 необхідних для схвалення рішення. Зміни відкривають шлях до спрощення процедури: парламентський комітет з питань бюджету більше не мусить кожного року погоджувати перелік об’єктів будівництва, реконструкції та ремонту шляхів – трирічну програму розвитку доріг затверджуватиме Кабмін.

Перелік об’єктів згідно із програмою складають місцеві адміністрації, а підсумкове рішення щодо них ухвалює "Укравтодор". Зміни до бюджетного кодексу розблоковують довгострокові договори – замість системи однорічного планування дорожніх робіт Україна перейде до виконання середньо- та довгострокових зобов'язань за договорами на нове будівництво.

Як повідомлялося, трасу Н-14 Кропивницький – Миколаїв, яку водії називають пекельною через повну відсутність асфальту і ями у півтора метра завглибшки, почали ремонтувати. Її фактично будують наново. Упродовж літа важка техніка рівняла те, що лишилося від дороги загальнодержавного значення, а нині вкладають шар бетону, який не попливе і під стотонними вантажівками.

В Укравтодорі озвучили плани ремонту українських автошляхів - економічні новини

В Укравтодорі озвучили плани ремонту українських автошляхів - економічні новини

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація