Равлики, бджоли та кліщі: "Гроші" склали рейтинг найекзотичнішого експорту України

Равлики, бджоли та кліщі: "Гроші" склали рейтинг найекзотичнішого експорту України

Першу сходинку в рейтингу екзотичного експорту посіли бойові кліщі, їх використовують для захисту рослин від шкідників. Це в 2017 році принесло країні 653 тисячі доларів.

На своїй сторінці у Facebook прем`єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Україна нарощує експорт небувалими темпами, заробіток в 2017 році склав 52 мільярди доларів. Журналісти програми "Гроші" каналу "1+1" проаналізували митні бази й склали рейтинг найекзотичніших товарів, які Україна експортує закордон, адже загалом на нестандартному експорті в 2017 році наша країна заробила майже півтора мільярда доларів.

Друге місце у списку чудернацького експорту – винні равлики. За минулий рік було продано за кордон 415 тонн цих екзотичних делікатесів, на них українські підприємці заробили 360 тисяч доларів.

Третю сходинку посіли бджоли та джмелі. В 2017 році до країн Європи вивезли 73 тонни цих комах, що принесло Україні 307 тисяч доларів.

Також за кордон з України в 2017 році вивезли 110 павуків-птахоїдів та 120 тарантулів, проте прибутки від них значно менші – сумарно 4000 доларів.

Нагадаємо, журналістські розслідування програми "Гроші" відкривають інформаційний тиждень щопонеділка о 22:00 на телеканалі "1+1".

Наступна публікація