Регуляторна служба не погодилася з пропозицією уряду стосовно підвищення ціни на газ

Регуляторна служба не погодилася з пропозицією уряду стосовно підвищення ціни на газ

Фото: Reuters

У службі вважають, що розробники постанови не дотрималися принципів регуляторної політики.

У Державній регуляторній службі відмовилися погоджувати постанову Кабінету міністрів України, за якою ціни на газ для населення мають зростати у три етапи.

Про це йдеться на сайті регуляторної служби.

Згідно з опублікованою інформацією, проект постанови там отримали 18 жовтня, а вже наступного дня її ухвалив уряд.

В регуляторній службі наголошують, що проект з такою ж назвою вже розглядали та погодили ще 10 жовтня. Проте, виявилося, що запропонований проект відрізняється від погодженого напередодні.

"В поданих на погодження документах відсутній аналіз регуляторного впливу, який справлятиме регуляторний акт на ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян та держави, а також обґрунтування відповідності проекту принципам регуляторної політики", - йдеться у документі.

Крім того, зазначається, що вказана редакція документу не відповідає досягнутим раніше збалансованим домовленостям між учасниками ринку природного газу.

Підсумовуючи, у службі заявили, що розробники постанови не дотрималися принципів державної регуляторної політики, визначених законом.

Нагадаємо, що Кабмін оприлюднив постанову, згідно з якою ціна на газ повинна зрости у три етапи: 1 листопада, 1 травня 2019 та 1 січня 2020.

Як відреагували українці на подорожчання цін на газ - опитування "Сніданку"

Як відреагували українці на подорожчання цін на газ - опитування "Сніданку"

Повʼязані теми:

Наступна публікація