Рева переконує, що від масового закриття ФОПів бюджет нічого не втратив

Рева переконує, що від масового закриття ФОПів бюджет нічого не втратив

Фото: УНІАН

За його словами, закриваються ті фізичні особи-підприємці, які не вели господарської діяльності і не сплачували податків.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева стверджує, що масове припинення діяльності фізичних осіб-підприємців, не мало негативного впливу на український бюджет.

Про це він інформує "Радіо Свобода".

"Насправді закриваються ті фізичні особи-підприємці, які не вели господарської діяльності і не сплачували податків. Їм з 1 січня запропонували щомісяця платити не податок, а єдиний соціальний внесок, щоб у них йшов пенсійний стаж. 129 тисяч відмовилися це зробити і закрили підприємницьку діяльність. При цьому бюджет не втратив нічого. І нічого не втратили ці люди, оскільки вони самі не заробляли, тож відповідно нічого не платили", – зазначив Рева.

За його словами, з числа тих ФОПів, які вели активну підприємницьку діяльність, закрилися приблизно 16,4 тисячі, за цей же час відкрилися 28 тисяч осіб-підприємців.

"Що це дало? Тільки від єдиного податку у бюджет надійшло майже мільярд гривень додатково, у порівнянні з попереднім періодом. Порівняно з січнем 2016 року, на 38% збільшилися доходи державного бюджету, а на 20% зросли доходи пенсійного фонду України", – заявив Рева.

Нагадаємо, що раніше в Україні за останній місяць припинили діяльність майже 158 тис. 186 фізичних осіб-підприємців. Більшість із цих бізнесів – "мертві".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація