Робота в нуль. Глава "Укрнафти" назвав критичну вартість нафти для компанії

Робота в нуль. Глава "Укрнафти" назвав критичну вартість нафти для компанії

Роллінз вважає прийнятною ціну в 30 доларів/барель. / Фото: УНІАН

На підтримку основних фондів потрібно від 900 млн до мільярда гривень.

Компанія "Укрнафта" може працювати за ціни нафти в 25 доларів за барель "в нуль". Про це в інтерв'ю "Економічній правді" повідомив директор компанії Марк Роллінс.

За його словами, "Укрнафта" поки працює без фінансових втрат за сьогоднішніх цін на "чорне золото", а потік грошей є позитивним.

"За умови падіння ціни на нафту до 25 доларів за барель, ми можемо працювати "в нуль". Це при повній відмові від капітальних інвестицій. Але певні капітальні інвестиції компанія все-таки змушена робити. В іншому випадку компанія почне руйнуватися. Є певний мінімум, який необхідно вкладати для підтримки основних фондів у робочому стані", - зазначив він.

Роллінс також додав, що на підтримку основних фондів потрібно від 900 млн до мільярда гривень. Таким чином, реалізувати ці цілі можна лише при ціні нафти мінімум в 30 доларів.

"Але, як ви бачите, ціни на нафту зараз нижче цього рівня, і не виключено, що вони можуть впасти ще нижче. Плюс у нас немає резерву готівки. Зараз ми проводимо оцінку витрат компанії і плануємо їх скорочувати. Зараз ми оцінюємо діяльність центрального офісу в Києві, але скорочення витрат планується по всім компаніям, які є частиною структури "Укрнафти", - розповів Роллінс.

Експерти передрікають розпад Росії через нафтову кризу

Експерти передрікають розпад Росії через нафтову кризу

Він визнав також, що компанія не може наслідувати приклад інших компаній, скорочуючи маржу для скорочення витрат, тому що бурить власні свердловини. "Тобто ми є власним буровим підрядником. Будемо шукати інші способи скорочення витрат", - підсумував Марк Роллінс.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив опрацювати питання фінансово-економічного оздоровлення ПАТ "Укрнафта" в частині погашення існуючої дебіторської заборгованості та забезпечення проведення розрахунків з бюджетом.

Нафтове піке

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація