Родинам потопельників та постраждалим на морі на Одещині обіцяють виплатити фіндопомогу

Родинам потопельників та постраждалим на морі на Одещині обіцяють виплатити фіндопомогу

На катері "Іволга" кількість пасажирів була втричі більшою за норму / Фото: ТСН.ua

Під час аварії судна потонули щонайменше 14 людей.

Сім'ї 14 загиблих, а також ще два десятки постраждалих під час аварії катера "Іволга" в Затоці на Одещині можуть отримати фінансову допомогу від держави – із резервного фонду. 

Про це сьогодні сказав віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, керівник урядової комісії з розслідування причин цієї трагедії Геннадій Зубко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні є доручення нашої комісії Одеській облдержадміністрації щодо медичного та соціального забезпечення, надання матеріальної допомоги сім'ям постраждалих і загиблих. Для цього вони мають сформувати бюджетний запит і направити його в Кабмін. Кабмін у своєму розпорядженні прописав, що Мінфін і Мінекономіки мають передбачити у разі необхідності виплату коштів постраждалим і сім'ям загиблих", - уточнив Зубко.

Крім того, відповідно до законодавства, будь-яке судно має бути застраховане й усі страхові виплати мають бути здійснені за рахунок страхової компанії. А з фонду нещасних випадків виплати отримують капітан судна і члени екіпажу.

Про причини цієї трагедії детально читайте на ТСН.ua за цим посиланнямВинними у смерті людей також можуть визнати і залізничників.

Кількість постраждалих у морській аварії у Затоці може зрости

Кількість постраждалих у морській аварії у Затоці може зрости

Повʼязані теми:

Наступна публікація