Roshen цього року сплатила понад 1,2 млрд грн податків до бюджету України

Roshen цього року сплатила понад 1,2 млрд грн податків до бюджету України

Фото: УНІАН

У компанії заявляють, що 90-95% податків сплачують до державного бюджету.

Корпорація "Roshen" за десять місяців 2017 року сплатила 1,213 млрд грн податків до бюджету України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу компанії.

Із цієї суми надходження від податку на прибуток становили 296,6 млн грн, військовий збір - 10,5 млн грн, ПДВ - 634,1 млн грн. Як єдиний соціальний внесок було сплачено 135 млн грн. До місцевих бюджетів сплачено 136,6 млн грн.

У "Roshen" повідомляють, що 90-95% податків компанія сплачує до державного бюджету України. Решта - до бюджетів тих країн, де є представництва компанії: Польщі, Угорщини, Литви, Росії, Казахстану, Румунії, Болгарії.

У компанії зазначили, що за результатами 2016 року сплатили 1,545 млрд грн податків, а 2015 році - 1,337 млрд грн.

Нагадаємо, 5 листопада стало відомо про нове масштабне журналістське розслідування Paradise Papers ("Файли з райських островів"), оприлюднене одночасно в усьому світу. ЗМІ отримали до рук дані офшорної компанії, що допомагає своїм клієнтам мінімізувати податки. Майже вісім трильйонів євро перевели на офшорні рахунки найбагатші люди світу. 

У розслідуванні йшлося, що юристи української фірми "Авеллум", яка представляє інтереси президента Петра Порошенка, зверталися до компанії Appleby на острові Мен за допомогою у створенні офшору. Але представникам українського президента відмовили. Журналісти, які брали участь у розслідуванні, вважають, що представники Порошенка хотіли створити офшор для оптимізації податків, а не для передачі Roshen в сліпий траст, як обіцяв український президент. 

Представник президента у ВР Ірина Луценко заявила, що міжнародну холдингову структуру, яка фігурує у так званих Paradise Papers, було створено для продажу компанії президента і уникнення подвійного оподаткування. 

У документах відомої компанії, що допомагала відкривати офшори, знайшли імена українців

У документах відомої компанії, що допомагала відкривати офшори, знайшли імена українців

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація