Росія скорочує транзит газу через Україну: названо причину

Росія скорочує транзит газу через Україну: названо причину

Фото: Associated Press

РФ перестала здійснювати транзит російського газу через територію України до Туреччини, Греції, Болгарії і Румунії.

Російська газова компанія "Газпром" поступово скорочує транзит газу через Україну. Це сталося після того, як через російський газопровід "Турецький потік" було запущено транзит до Туреччини, Греції та Болгарії.

Про це повідомив очільник компанії "Оператор ГТС України" Сергій Макогон у Facebook.

За його словами, від 1 квітня постачання газу в Румунію з боку Болгарії також здійснюється через "Турецький потік-2". Він додав, що наразі на південному напрямку транзит газу через Україну виконується тільки до Молдови.

"Після запуску Турецького потоку-1 та Турецького потоку-2 транзит до Туреччини, Греції та Болгарії повністю перейшов з України до нових газогонів... Якщо будуть завершені продовження Турецького потоку через Болгарію і Сербію, то "Газпром" переведе і транзит до Угорщини теж через "Турецький потік-2". Для України це означає додаткову втрату 10-12 млрд м3 транзиту щорічно", - написав Макогон.

Крім того, він наголосив на важливості не допустити завершення будівництва "Північного потоку-2". З його слів, транзит газу країною означає для України не тільки отримання значного доходу, але це також важливий елемент енергетичної безпеки держави.

Нагадаємо, у російській компанії "Газпром" висловили переконання, що проєкт "Північний потік-2" закінчать до кінця 2021 року. Крім того, днями повідомлялося, що російський газопровід "Північний потік-2", який прокладають в обхід України, побудований на 95%.

Читайте також:

  • Меркель заявила про необхідність добудувати "Північний потік-2" та назвала санкції США "неправочинними"
  • У проєкті військового бюджету США з'явилися санкцій проти "Північного потоку — 2" і "Турецького потоку"

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини світу: США ввели нові санкції проти російського "Північного потоку-2"

Новини світу: США ввели нові санкції проти російського "Північного потоку-2"

Повʼязані теми:

Наступна публікація