Росія та ще чотири країни хочуть підвищити мита на продукцію компанії Пінчука

Росія та ще чотири країни хочуть підвищити мита на продукцію компанії Пінчука

Цех заводу "Інтерпайп" / Фото: УНІАН

Споживачі ринку побоюються зростання цін.

Євразійський економічний союз (ЄАЕС), куди входять Росія, Білорусь, Казахстан, Вірменія та Киргизстан, можуть встановити для компанії " Інтерпайп" українського бізнесмена Віктора Пінчука антидемпінгове мито в розмірі 34,22% під час постачання суцільнокатаних коліс.

Нині мита для "Інтерпайпу" становлять 9,75% (з урахуванням ввізного), а штучне обмеження конкуренції призведе до монопольного підвищення цін. Адже на "Інтерпайп" припадає понад 99% імпорту коліс до ЄАЕС. Про це пише "Комерсант".

Протягом 2013-2016 років "Інтерпайп" збільшив частку ринку від 10% до 24% за рахунок демпінгу, а російські гравці до кінця 2016-го стримували ціни, незважаючи на зростання собівартості та інвестицій в модернізацію. Від січня 2016-го до листопада 2017-го російські виробники підвищили ціну на продукцію на 30%, а вартість коліс "Інтерпайпу" – "слідом за ціною, встановленою російськими виробниками", зазначив глава ради споживачів при ВАТ "Російські залізниці" Ілля Южанов.

Металурги впевнені, що для ринку ЄАЕС вистачить внутрішніх потужностей, але споживачі всерйоз побоюються дефіциту і швидкого зростання цін, вважаючи навіть поточне їхнє підвищення на конкурентному ринку неадекватним.

Рішення про підвищення чи непідвищення антидемпінгового мита для "Інтерпайпу" мають ухвалити протягом півтора місяця.

Раніше повідомлялося, що США зберегли антидемпінгові мита на вироби з української сталі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація