Росія зізналася, що допомагає бойовикам з Донбасу експортувати вугілля – Bloomberg

Росія зізналася, що допомагає бойовикам з Донбасу експортувати вугілля – Bloomberg

Фото: Getty Images

У серпні бойовики відправили в Росію близько 1 мільйона тонн вугілля.

Заступник міністра економіки Росії Сергій Назаров заявив, що його країна допомагає бойовикам з Донбасу експортувати вугілля в обхід торгової блокади з боку уряду України.

В інтерв'ю виданню Bloomberg він розповів, що у серпні бойовики відправили в Росію близько 1 мільйона тонн вугілля через спільний кордон.

Блокада ОРДЛО: кому вигідно продавати вугілля

Блокада ОРДЛО: кому вигідно продавати вугілля

Потім Росія через свої морські порти повторно експортує вугілля з Донбасу в треті країни.

"Тепер вони вирішують всі свої проблеми із соціальною інфраструктурою, бюджетом і пенсіями", - сказав Назаров, який в червні був внесений до санкційного списку США за "керування проектами у сфері транспорту, торгівлі, енергетики, податків та фінансовому секторі" для проросійських сепаратистів на Донбасі.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки гендиректора компанії "ДТЕК Енерго" Дмитро Сахарук заявляв, що бойовики мають намір експортувати донбаське вугілля за кордон. Зокрема, зараз готують відправку до Туреччини та Іспанії. "Те, що ми бачимо, - це близько 50 тисяч тонн антрациту на місяць, є спроби поставляти його в Туреччину. Також судно об'ємом 30 тисяч тонн збирають в Іспанію", - уточнив Сахарук.

ДТЕК попередила потенційних покупців про можливість продажу вугілля із зони АТО, значить, це вугілля буде перевірятися в портах країн прибуття.

Повʼязані теми:

Наступна публікація