Російські біржі падають на тлі агресії РФ у Керченській протоці

Російські біржі падають на тлі агресії РФ у Керченській протоці

Фото: Reuters

Інвесторам рекомендовано "активно продавати".

Індекси Московської біржі та РТС розпочали робочий тиждень із падіння. 

Станом на 9:36 РТС демонструє зниження 2,09%, Мосбіржа - 1,42%. Зокрема, активно падає вартість акції "Сбербанку", "Лукойл", "Газпром", "Аерофлот" тощо.

Нафта марки Brent наразі продається в районі 60,14 дол за барель.

Нагадаємо, доля 23 українських моряків, серед яких є двоє тяжкопоранених, залишається невідомою. Напередодні поблизу Керченської протоки російські силовики нахабно пішли на таран, обстріляли і захопили три українські судна: "Яни Капу", "Нікополь" і "Бердянськ". Українські судна намагалися пройти Керченську протоку і потрапити на українську базу в акваторії Азовського моря. Але росіяни, попри усі міжнародні угоди, не дозволили цього зробити.

Через агресію Росії у Керченській протоці Збройні сили України приведено у повну бойову готовність. Рада національної безпеки й оборони, яка зібралася у Києві минулої ночі, запропонувала запровадити воєнний стан на 60 діб. Щоб це рішення набрало сили, його має підтримати Верховна Рада. Депутатів сьогодні скликають на позачергове засідання. Президент Петро Порошенко уже заявив, що запровадження воєнного стану не є оголошенням війни, не передбачатиме мобілізації чи обмеження конституційних прав та свобод.

Повʼязані теми:

Наступна публікація