Російські федеральні канали розповіли про обвал рубля, жодного разу не назвавши це "обвалом рубля"

Російські федеральні канали розповіли про обвал рубля, жодного разу не назвавши це "обвалом рубля"

РосЗМІ у всьому звинувачують Саудівську Аравію.

Російські телеканали у своїх сюжетах про обвал курсу рубля жодного разу не вимовили словосполучення на кшталт "падіння рубля" або "обвал рубля".

Про це 9 березня пише TJ.

На "Першому" відзначили, що "багато експертів" називають ситуацію на фінансових ринках "не інакше як панікою, яка не може тривати довго". На "Росії 1" заявили про те, що "світ охопила біржова паніка".

Експерт Союзу нафтогазопромисловців Росії Рустам Танкаєв сказав кореспонденту, що "не бачить" фундаментальних причин для падіння рубля - і це єдиний раз за весь сюжет, коли прозвучало це словосполучення. Танкаєв визнав, що падіння цін на нафту відіграє роль, але заявив, що воно викликане "інформаційними приводами і не може бути тривалим".

Ведуча "Росії 1" заявила, що на ринках "природно, відчувалася загальна турбулентність не тільки рубля, а й валют інших країн, що розвиваються". Її колега після перерахування заходів з боку Мінфіну і Банку Росії зазначив, що "це вселяє оптимізм". На НТВ, як і на "Росії 1" запропонували дочекатися відкриття Московської біржі. 

Російські канали у всіх бідах звинувачують Саудівську Аравію, мовляв, угоду країн ОПЕК + "розвалили саудити", які хочуть "наростити видобуток в боротьбі за ринки збуту".

Нагадаємо. 9 березня в РФ курс рубля різко пішов донизу через обвалення вартості ф'ючерсу на нафту марки Brent. До цього ОПЕК і Росія не змогли домовитися про збереження угоди щодо обмеження видобутку сировини. Після цього Саудівська Аравія вирішила знизити ціни на свої поставки і збільшити видобуток нафти.

Валютні стрибки: чому гривню вперше з нового року почало "лихоманити"

Валютні стрибки: чому гривню вперше з нового року почало "лихоманити"

Повʼязані теми:

Наступна публікація