Російські фури вільно проїжджають Україною - Мінінфраструктури

Російські фури вільно проїжджають Україною - Мінінфраструктури

Транзит вантажів / Фото: УНІАН

Таку інформацію надало відомство сьогодні.

Станом на ранок 29 лютого транзит вантажів автомобільним транспортом, у тому числі під російськими номерними знаками, здійснюється територією України вільно.

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури, передає "Інтерфакс-Україна". 

Таку інформацію надало міністерство в понеділок вранці, посилаючись на дані оперативного штабу.

12 лютого активісти на в'їзді в Закарпатті почали зупиняти російські фури. Учасники блокади мали на меті не допустити в'їзд в Україну торгового транспорту країни-окупанта. Згодом до блокади приєдналися мешканці кількох областей: Львівської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Чернівецької, Івано-Франківської, Сумської, Вінницької та Одеської.

Росія ввела заборону на транзит українських вантажів в рамках загальної політики захисту російського ринку, прийнятої Кремлем у відповідь на вступ в силу Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом з 1 січня 2016 року. Пізніше стало відомо, що Росія може розблокувати транзит вантажів з України за своєю територією.

Мінекономрозвитку підкреслили, що масового блокування українських вантажівок в Росії, які їдуть транзитом по території цієї країни, немає. Є тільки обмеження на транзитні перевезення українських товарів "під ембарго" на території РФ в Казахстан.

15 лютого уряд України прийняв рішення призупинити транзит російських вантажівок по території України у відповідь на блокування українських транзитних фур в РФ.

25 лютого Україна скасувала попередню заборону на транзит російського вантажного транспорту своєю територією

Однак 26 лютого ВО "Свобода" заявила, що відновлює блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України. Водночас Міністерство інфраструктури запевняло, що домовилося з громадськими активістами про припинення блокування руху російського вантажного транспорту, який прямує транзитом через Україну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація