Російські корупціонери відмили більше 5 мільярдів рублів - Hermitage Capital Management

Російські корупціонери відмили більше 5 мільярдів рублів - Hermitage Capital Management

Фото: Новая газета

В інвестфонді заявили, що кошти надходили на рахунки двома шляхами

У парламенті Великобританії представили презентацію щодо корупції та відмивання коштів громадянами Росії. Парламентарям проект презентував співзасновник і гендиректор інвестиційного фонду Hermitage Capital Management Білл Браудер, пише "Новая Газета".

Зокрема, він зазначив, що покійний юрист інвестфонду Сергій Магнітський викрив на англійських рахунках гроші, які пов'язані із відмиванням із РФ 5,4 млрд руб.

Зазначається, що кошти відмивали із Росії та перераховували на англійські рахунки двома способами.

Зокрема, $ 2 млн надходили на рахунки під контролем глави "клюївського" злочинного угрупування. Тобто паном Клюєвим.

Ці кошти, зі інформацією Hermitage Capital Management були витрачені на оплату різноманітних витрат, на кшталт дорогих суконь для дружин чи навчання для дітей у престижних навчальних закладах.

Друга частина коштів - $ 28 млн, "впали" на рахунки литовського банку. Кошти там контролювали офшорні компанії росіян.

При цьому, як пише видання, згідно із панамськими документами, через рахунки саме цього банку гроші перераховувались на рахунки офшорних компаній. При цьому, 65% акцій банку належали Володимиру Романову, якого розшукують за звинуваченням у розкрадання коштів у особливо великих розмірах.

Нагадаємо, гроші з російського бюджету, зникнення яких виявив юрист Hermitage Capital Сергій Магнітський, перейшли офшорній компанії музиканта Сергія Ролдугіна. Це стверджується у "панамських документах. Виявилося, що компанія Ролдугіна International Overseas Media SA отримала кошти за продаж акцій "Роснефти". Журналісти, відстеживши рух цих грошей дішли висновку, що йдеться про ті засоби, пропажу яких Магнітський розкрив. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація