Розраховувати на зростання нафтових цін не варто: в ОПЕК не домовилися скоротити видобуток

Розраховувати на зростання нафтових цін не варто: в ОПЕК не домовилися скоротити видобуток

Фото: Reuters

Переговори продовжаться у листопаді.

Перша зустріч представників Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) з делегаціями інших нафтовидобувних країн, які обговорювали можливе скорочення видобутку, закінчилася без конкретних домовленостей. Згоди на зниження видобутку немає.

Переговори продовжаться у листопаді, йдеться в заяві ОПЕК, повідомляє dw.com.

Учасники зустрічі не розраховують на зростання нафтових цін у кінці 2016 року і в 2017-му.

"Негативний вплив довготривалого зниження цін на нафту, що призвело до значного скорочення галузевих капіталовкладень, швидше за все, буде мати безпрецедентне продовження третій рік поспіль", - підкреслюється у документі.

У зустрічі брали участь делегації Азербайджану, Бразилії, Казахстану, Оману і Росії.

"З боку країн, що не входять в ОПЕК, досі не було згоди на заморожування обсягів видобутку нафти", - цитує віце-міністра енергетики Казахстану Магзума Мирзагалиева dpa.

До того ж можливості держав у регулюванні галузі обмежені. Приміром, "Бразилія не у тому становищі, щоб обмежувати виробництво підприємств", зазначив представник міністерства енергетики цієї країни.

Делегація РФ коментарів за результатами зустрічі не давала.

Нагадаємо, у кінці вересня з'явилася інформація про неофіційну зустріч в Алжирі, де країни-експортери, що входять в міжнародну організацію ОПЕК, вперше за вісім років домовилися знизити видобуток нафти.

Деталі домовленостей планували оприлюднити в листопаді, під час офіційної зустрічі. Але ціни на нафту моментально зросли більш ніж на 5%.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація