Що першочергово потрібно робити уряду Гройсмана. П'ять порад від Яресько з-за океану

Що першочергово потрібно робити уряду Гройсмана. П'ять порад від Яресько з-за океану

Фото: УНІАН

Екс-міністр фінансів під час відвідин США закликала Вашингтон далі підтримувати Україну.

Україна повинна продовжувати фіскальну політику, економити й жити за наявними коштами, продовжити співпрацю з МВФ та домогтися завершення війни на Донбасі.

Такі поради новому уряду на чолі з Володимиром Гройсманом озвучила вже колишній міністр фінансів Наталія Яресько, передає "Голос Америки". Вона саме перебуває у США і закликала Вашингтон і надалі допомагати Україні.

Завдання для нового уряду за версією Наталії Яресько:

1. "Навіть попри те, що наша економіка знову почала зростати, початкова точка дуже низька. І українці лише з часом зможуть відчути переваги".

2. "Наш економічний добробут дуже залежить від безпекової ситуації на Донбасі. Україна віддана ідеї миру. Але це вимагає повної імплементації Мінських угод. І перш за все, з боку агресора".

3. "Глобальне економічне середовище наразі не найкраще. Цього вівторка МВФ оприлюднив доповідь про надзвичайно низькі темпи зростання в економіках, що розвиваються".

4. "Україна має не сходити зі шляху фіскальних обмежень. Ми маємо і надалі скорочувати дефіцит бюджету і жити за коштами".

5. "Новий український уряд мусить невідривно виконувати програму МВФ, повністю її імплементувати, зокрема, привести ціни на газ до ринкових. Це критично важливо. Ризик популізму досі дуже високий. І в цьому небезпека. Лише у разі повної імплементації програми МВФ ми можемо відновити довіру та упевненість не лише наших міжнародних партнерів, а й бізнес-спільноти".

Тим часом новопризначений міністр фінансів Олександр Данилюк обіцяє продовжувати фінансову політику своєї попередниці Наталії Яресько та запевняє, що радикальних змін у цій сфері не буде.

14_4_new_kab_13

Повʼязані теми:

Наступна публікація