Семенченко вказав у декларації будинок на окупованій території та кредити дружини

Семенченко вказав у декларації будинок на окупованій території та кредити дружини

Фото: УНІАН

Судячи з декларації, нардеп живе на саму зарплату і має скромні заощадження.

Народний депутат від "Самопомочі" та екс-командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко живе на саму зарплату, а його дружина має житло на окупованій території Донбасу і набрала кредитів у двох банках.

Про це йдеться в електронній декларації депутата.

Згідно з документом, Семенченко орендує готельний номер у Києві, а його дружина Наталія Московець орендує у Києві квартиру площею 32 кв м і має у власності будинок в Амвросіївці Донецької області – це місто наразі окуповане бойовиками "ДНР".

Дружина депутата їздить за дорученням на автомобілі Nissan nv200, у самого депутата авто немає.

Семен Семенченко з дружиною володіють ТОВ "Обласна кур'єрська служба". Окрім того, Наталія Московець є бенефіціарним власником "Благодійного фонду Семена Семенченка" та громадськими організаціями "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО" і "Молодь за реформи та розвиток".

Судячи з декларації Семенченка, увесь його дохід у 2015 році склала зарплата депутата: він отримав 72 272 грн. Ще 167 900 грн отримав компенсації вартості оренди, 80 559 грн йому було виділено на забезпечення депутатської діяльності і ще 14 729 грн – компенсація витрат на проїзд.

Дружина депутата заробила у "Благодійному фонді Семенченка" 42 427 грн, а в організації "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО" - 12 тис грн.

Екс-командир батальйону "Донбас" тримає готівкою 23 тис доларів та 20 тис грн., а його дружина – 2500 доларів та 17500 євро.

Також у декларації вказано, що станом на 31 грудня 2015 року у Наталії Московець були кредитні заборгованості у двох банках на загальну суму 131 306 грн.

Нагадаємо, сьогодні, 30 жовтня, українські чиновники мають завершити подачу електронних декларацій про володіння майном. В іншому випадку на них чекає накладення штрафу від 1 до 2,5 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Паралельні світи: українські депутати продовжують дивувати звітами про свої статки

Паралельні світи: українські депутати продовжують дивувати звітами про свої статки

Повʼязані теми:

Наступна публікація