Сезон дині настав: як обрати та кому можна їсти

Сезон дині настав: як обрати та кому можна їсти

Фото: Pexels

Цей баштанний можна поєднувати з овочами.

Цього року диня заполонила всі ринки. Це один із небагатьох плодів, що успішно вижив після екстремальних погодних умов цього літа. "Сніданок з 1+1" дізнавався, як правильно обрати диню та чи безпечно її їсти.

Продавці кажуть, що гарна диня повинна бути жовтого кольору та потріскана. Також важливо, щоб вона була ароматною.

Зараз на ринку ціна за кілограм різна, залежить від сорту. Амал або диня-колгоспниця – від 10 до 15 грн. Зазначається, що ціна за диню трималася на позначці 12. А от середньоазійська значно дорожча – 35, але корисна будь-якого сорту.

"Диня – класний, хороший, сезонний продукт, особливо якщо вона наша, рідна, локальна", - каже експерт Самойленко.

Порція дині забезпечує організм вітаміном А. "Для здорової людини оптимальне дозування 300-350 г без шкіри. Це приблизно три скибочки дині", - зазначає він.

Також у ній сильні антиоксиданти, не бійтеся поєднувати диню з іншими продуктами.

"Сказати, що в ній є щось таке особливе, або що вона якось специфічно перетравлюється, що недозволено змішувати з іншою їжею - безумовно немає. Тобто диня може бути компонентом салатів, наприклад", - уточнює експерт.

Однак ця ягода містить багато природного цукру та вуглеводів. Тож переїдати не варто, а людям із порушенням обміну речовин перед вживанням краще порадитися з лікарем. 

Нагадаємо, 11 серпня повідомлялося, що на Херсонщині визначили найбільший кавун сезону - його вага сягнула майже 32 кілограмів.

Салат з динею та салямі - рецепти Сенічкіна

Салат з динею та салямі - рецепти Сенічкіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація