Шлях до трильйону: як Apple сягнула космічної вартості

Шлях до трильйону: як Apple сягнула космічної вартості

Фото: Reuters

Десять років тому акції компанії коштували приблизно вдесятеро менше.

Вартість цінних паперів компанії Apple на відкритому ринку досягла позначки в один трильйон доларів.

Десять років тому акції компанії коштували приблизно вдесятеро менше. На шляху до рекордної вартості в Apple була низка ключових подій. Так, 1998 року до компанії повернувся Стів Джобс. Згодом компанія представила перший IPod, запустила ITunes, а після появи першого IPhone справи Apple стрімко пішли вгору.

Акції продовжували набирати вартість і після того, як Стів Джобс залишив компанію, хоча вважається, що саме йому Apple завдячує такій шаленій популярності. Останньою щаблиною на шляху до трильйонної вартості компанії стала презентація IPhone Х.

В усьому навколо iPhone приховується багато цікавого: наприклад, у всіх рекламних роликах на екрані однаковий час - 9:41, а значок "Артисти" на iPhone - це силует Боно, вокаліста U2.

Перший IPhone поєднав у собі три надсучасні на той момент прилади – мультимедійний плеєр iPod, телефон та потужний інтернет-комунікатор. Для свого часу телефон від Apple став гаджетом майбутнього, а видання Time назвало його винаходом року. Окрім цього, він став найприбутковішим продуктом компанії.

Фото: ТСН.ua

Сьогодні, через 10 років після появи першого апарата, "новітні" характеристики IPhone викликають легку посмішку та ностальгію, однак вже нікого не здатні здивувати. Так, у порівнянні з "прадідусем" iPhone X оснастили функцією розпізнавання обличь, у камеру додали анімодзі, а також телефон, як і восьмі айфони, отримав бездротову зарядку.

Втім, це не вперше Apple дивує своїми неймовірними досягненнями. Бренд компанії 8 років поспіль залишається найдорожчим. Згідно з рейтингом Forbes, Apple обходить інші компанії із вартістю бренда в 182,8 млрд доларів. Лише слідом за Apple іде Google - 132,1 млрд доларів, Microsoft - 104,9 млрд доларів, Facebook - 94,8 млрд доларів та Amazon - 70,9 млрд.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація