Шмигаль побачив фактори відновлення економіки України після коронакризи

Шмигаль побачив фактори відновлення економіки України після коронакризи

Фото: УНІАН

Зростання промисловості у квітні, через ефект низької бази, прискорилося до 13%.

Економіка України почала відновлюватися після кризи, викликаної пандемією COVID-19. Вже в перші чотири місяці цього року фіксують позитивні тренди.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав на сторінці у Facebook у суботу, 29 травня.

"У 2021 році ми маємо закласти надійний фундамент, аби українська економіка зростала випереджаючими темпами в наступні роки. При цьому вже в перші чотири місяці цього року ми фіксуємо позитивні тренди, які свідчать, що українська економіка почала відновлюватися після коронакризи", - зазначив він.

За словами Шмигаля, зростання промисловості в квітні прискорилося до 13% (проти квітня 2020 року). А за чотири місяці цього року промисловість зросла на 1,5%. Найшвидше зростання спостерігається в хімічній промисловості, а також у виробництві меблів. Машинобудування за 4 місяці зросло на 6,5%.

Крім того, роздрібна торгівля зросла на 14% порівняно з аналогічним періодом 2020 року. А середня зарплата за квітень 2021 була на 30% вище тієї, яка була за квітень минулого року.

Експорт української продукції за перші 4 місяці цього року зріс на майже 20%. Основні ринки - Китай (14,2% від усього експорту), Польща (7,6%), Туреччина (6,4%). За останній час відкрито 8 нових ринків, зокрема, країни Африки і Південної Америки.

Своєю чергою, Тимофій Милованов вважає, що економіка почала відновлюватися за рахунок інвестицій. Ексміністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, позаштатний радник глави Офісу Президента назвав хорошим сигналом намір найбільших компаній вітчизняного рітейлу нарощувати обсяги внутрішніх інвестицій.

Коли почне зростати економіка України

Коли почне зростати економіка України

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація