Швейцарія подовжила на рік заморожування активів Януковича та його оточення

Швейцарія подовжила на рік заморожування активів Януковича та його оточення

Фото: Associated Press

Сума активів становить 70 млн франків.

Швейцарія продовжила на рік заморожування активів експрезидента України Віктора Януковича та його оточення на суму 70 млн швейцарських франків.

Про це повідомляє посольство Швейцарії в Україні.

"Сьогодні Федеральна рада Швейцарії продовжила на один рік превентивне заморожування активів експрезидента України Віктора Януковича та його оточення (близько 70 млн швейцарських франків)", -- йдеться у повідомленні.

Метою такого рішення називають підтримку судової співпраці між Швейцарією та Україною.

У лютому 2014 року уряд Швейцарії заморозив рахунки близько 20 осіб у банках країни, зокрема Віктора Януковича і його сина Олександра, Сергія Арбузова, Миколи Азарова й інших членів тодішнього українського уряду. Швейцарія очікує на судові рішення щодо Януковича та його оточення, і лише після цього обіцяє повернути їхні активи Україні.

Нагадаємо, суд у Латвії вирішив конфіскувати понад 30 млн доларів, які пов’язують з колишніми українськими високопосадовцями часів позбавленого звання президента України Віктора Януковича. Ці кошти на початку 2015 року були заарештовані через запит Генеральної прокуратури про надання правової допомоги. Питання щодо повернення злочинних активів до України буде вирішуватися на міжурядовому рівні. 

Із президента-утікача Януковича суд ЄС зняв частину персональних санкцій

Із президента-утікача Януковича суд ЄС зняв частину персональних санкцій

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація